Til den unge

Hjertelig velkommen til Nordlyset. Vi ved, at du kommer med din fortælling af både op og nedture samt svære oplevelser. Vi tror på, at lige præcis du er ekspert på dit eget liv. Derfor er du medskaber af din fremtid, og vi vil rigtig gerne være med til at støtte, skubbe og bakke dig op i skabelsen af dit liv.

Her på Nordlyset går vi op i, at det skal føles som et hjem og et sted, der er rart at være.

Hverdag på Nordlyset

De unge der bor på Nordlyset, skal i gang med afklaring i forhold til uddannelse, job og praktik.

Vi arbejder på, at du bliver klar til at stå på egne ben i den store verden. Det vil sige, at du kan få hjælp til rengøring, madplan, indkøb, lektier og tøjvask. Vi gør ikke tingene for dig, men vi støtter og guider dig.

Husmøde er dit møde. Det vil sige, at det er her, man kan italesætte det, der ikke fungerer, eller hvis man har ønsker til ture og arrangementer. Vi holder personalemøde hver anden onsdag, og der bliver punkterne fra husmødet taget med. Vi har en forventning om, at du deltager i husmødet.

En uge på Nordlyset

Mandag: husmøde

Tirsdag: værelserengøring

Onsdag: tøjvask

Torsdag: fælles rengøring

coach

Fredag: fællesspisning- vi mødes og aftaler menu og alle hjælper til.

Lørdag: slappe af dag/hygge

Søndag: vi handler ind til ugen

Vi er alle lige værdifulde, men ikke ens. Derfor vil du opleve, at unge kan have andre aftaler med Nordlyset, end dem du har. Det er for at tilgodese den forskellighed, der er, og at vi ikke kan bruge den samme skabelon til alle.

Det kan f.eks. være overnattende gæster.

Du vil være tilknyttet et team, og der vil fast blive afholdt ungesamtaler.

Vi støtter op om fritidsinteresser og har tilbud om boksetræning og træning i motionscenter. Der er mulighed for at komme ud at ride, hvis du er heste-interesseret.

Vi glæder os til at lære dig at kende.

Kollegiet Nordlyset